Nieuws | 30.07.2019

People of De Brabandere Brewery #1: Robin Tytgat

Een sterk team van ruim 80 medewerkers zet zich dagelijks in om met traditioneel vakmanschap, authentieke ingrediënten en veel liefde te b(r)ouwen aan een rijk assortiment bieren. We laten onze Bavik Super People graag zelf aan het woord om het een en ander toe te lichten.

Robin Tytgat – Assistent Productiemanager

Robin Tytgat werkt sinds januari 2016 als Assistent Productiemanager bij Brouwerij De Brabandere. Hij startte zijn loopbaan hier nadat hij eerder een stage van vier maanden in het kader van zijn eindwerk succesvol afgerond had.

 "Als Assistent Productiemanager volg ik vooral het afvullen van de bieren op. Je kan mij voornamelijk vinden bij de vatenlijn of in de bottelarij, maar ook in het labo waar ik regelmatig controles uitvoer zodat we de klant kwaliteitsvol bier kunnen garanderen. Zo controleer ik bijvoorbeeld de saturatie van CO2 in het helder bier alvorens deze te bottelen. CO2 in bier is namelijk een absolute noodzaak voor de vorming van schuim en draagt bij aan de smaak.

Mijn functie is bijzonder flexibel en allround waardoor ik ingezet kan worden als brouwer, vatenoperator, bottelarijoperator of in de gistzaal. Die flexibiliteit zorgt ervoor dat mijn functie bij de brouwerij allesbehalve saai is. Bovendien zetten we met het team hard in op R&D want de bierwereld staat niet stil. Zo zijn bijvoorbeeld de blendingmogelijkheden met onze Aged Pale enorm. Het is een prachtig bier om mee te kunnen werken."