Brouwerij De Brabandere

Petrus Sour Beers

Gerijpt op eiken foeders Meer over dit merk Logo’s of foto’s nodig?
Brouwerij Debrabandere-002.jpg

Petrus Sour Beers zijn de referentie voor zure bieren. Het zijn gerijpte, authentieke bieren gebrouwen volgens de beste tradities. Petrus Sour Beers zijn intrigerend, eigenzinnig en daardoor moeilijk te evenaren. 

Magie in de foederzaal

Alleen de brouwmeester kan het complex brouwproces helemaal vatten. Hij beheerst de mysterieuze microbiologie die plaatsvindt in de eiken foeders. Wetenschap met een snuifje magie. En die magie wordt werkelijkheid in onze foederzaal. 

Meer weten over Petrus Sour Beers?
petrussourbeer.com

Petrus Aged Pale

Petrus Aged Pale is 100% foederbier, 24 maand gerijpt in onze eiken foeders. Het is al jaren dé referentie voor zure bieren.  Verder gebruiken we het bier al sinds de start van de brouwerij als blend-bier in andere bieren om deze ook de frisse zachtzure smaken en aroma’s te geven. 

7,3% Alcohol
7,3% Alcohol
Gisting 100% foederbier
Bierstijl Zuur bier gerijpt op foeders
Kleur en helderheid Goudblond, helder
Aroma en smaak Complexe, extra zurige smaak met tal van fruitige toetsen
Zuurtegraad 5 op 5
Beschikbaar in deze formaten
33cl
75cl
30L

Petrus Aged Red

Petrus Aged Red is een blend van 15% Petrus Aged Pale, puur foederbier dat 2 jaar rijpt op eiken vaten, en 85% dubbel bruin met krieken. Voor de fruitliefhebber, maar met een ideale zoet-zuur balans. Volmondig, fruitig en fris tegelijkertijd. 

8,5% Alcohol
8,5% Alcohol
Gisting Blend van hoge gisting en 15% foederbier
Bierstijl Fruitig zoetzuur bier
Kleur en helderheid Dieprood, helder
Aroma en smaak Ideale zoet-zuur balans. Volmondig, fruitig en fris in combinatie met een sterk karakter.
Zuurtegraad 2 op 5
Beschikbaar in deze formaten
33cl
75cl
20L

Petrus Roodbruin

Petrus Roodbruin is een blend van 33% Petrus Aged Pale, puur foederbier dat 2 jaar rijpt op eiken vaten, en 67% jong bruin bier. In deze blend zorgt het jonge donkere bier voor de roodbruine kleur en de Aged Pale voor de zachtzure smaak. Petrus Roodbruin is een typisch Vlaams roodbruin bier zoals de traditie het vereist.

5,5% Alcohol
5,5% Alcohol
Gisting Blend van hoge gisting en 33% foederbier
Bierstijl Vlaams roodbruin
Kleur en helderheid Roodbruin, helder
Aroma en smaak Zachtzurige smaak met mooie mouttoetsen
Zuurtegraad 3 op 5
Beschikbaar in deze formaten
33cl
30L

Welkom in de foederzaal.

De foederzaal is de absolute eyecatcher van de brouwerij. Hier rijpen de Petrus Sours gedurende twee jaar in grote foeders gemaakt uit Franse eik met een inhoud van 220 hectoliter.

Waarom grote eiken foeders?

Niet omdat we de smaak van het hout willen, zoals bij cask aging. Het hout is enkel een drager, een soort voedingsbodem voor de verschillende micro-organismen die de resterende suikers van de hoofdgisting omzetten naar zuren, hogere alcohol en esters.

Het hout doet ook dienst als doorlaatbare wand: lucht dringt door het hout in het bier, met een gecontroleerde oxidatie als gevolg. Dit proces verloopt héél traag, pas na twee jaar resulteert het in een fris zuur bier met een zeer fruitig aroma.

Petrus Sour Beers in jouw horecazaak of evenement?

Ontdek wat wij kunnen doen om jouw zaak of evenement
naar een hoger niveau te tillen.

Bekijk de mogelijkheden