Petrus Sour Beers zijn de referentie voor zure bieren. Het zijn gerijpte, authentieke bieren gebrouwen volgens de beste tradities. Petrus Sour Beers zijn intrigerend, eigenzinnig en daardoor moeilijk te evenaren.
Magie in de foederzaal
Alleen de brouwmeester kan het complex brouwproces helemaal vatten. Hij beheerst de mysterieuze microbiologie die plaatsvindt in de eiken foeders. Wetenschap met een snuifje magie. En die magie wordt werkelijkheid in onze foederzaal.
Petrus Aged Pale
Petrus Aged Pale is 100% foederbier, 24 maand gerijpt in onze eiken foeders. Het is al jaren dé referentie voor zure bieren. Verder gebruiken we het bier al sinds de start van de brouwerij als blend-bier in andere bieren om deze ook de frisse zachtzure smaken en aroma’s te geven.
RED by Petrus
RED by Petrus is een blend van 15% Petrus Aged Pale, puur foederbier dat 2 jaar rijpt op eiken vaten, en 85% dubbel bruin met krieken. Voor de fruitliefhebber, maar met een ideale zoet-zuur balans. Volmondig, fruitig en fris tegelijkertijd.
Petrus Roodbruin
Petrus Roodbruin is een blend van 33% Petrus Aged Pale, puur foederbier dat 2 jaar rijpt op eiken vaten, en 67% jong bruin bier. In deze blend zorgt het jonge donkere bier voor de roodbruine kleur en de Aged Pale voor de zachtzure smaak. Petrus Roodbruin is een typisch Vlaams roodbruin bier zoals de traditie het vereist.
Petrus BDX
Petrus BDX is een blend van foederbier en fris jong bruin bier. Het resultaat is heerlijk verfrissend met geroosterde toetsen van karamel en een mooie fluweelzachte schuimkraag. De naam BDX verwijst subtiel naar Bordeaux en dus naar de invloed van de houten vaten en de bordeauxrode glans die weerspiegelt in het glas. Laat u verrassen door de lichtheid en doordrinkbaarheid van dit bier. Met een alcoholpercentage van amper 5,5% verwondert Petrus BDX met een volle zoete smaak.
In België voorlopig enkel beschikbaar op vat (30L).
Welkom in de foederzaal.
De foederzaal is de absolute eyecatcher van de brouwerij. Hier rijpen de Petrus Sours gedurende twee jaar in grote foeders gemaakt uit Franse eik met een inhoud van 220 hectoliter.
Waarom grote eiken foeders?
Niet omdat we de smaak van het hout willen, zoals bij cask aging. Het hout is enkel een drager, een soort voedingsbodem voor de verschillende micro-organismen die de resterende suikers van de hoofdgisting omzetten naar zuren, hogere alcohol en esters.
Het hout doet ook dienst als doorlaatbare wand: lucht dringt door het hout in het bier, met een gecontroleerde oxidatie als gevolg. Dit proces verloopt héél traag, pas na twee jaar resulteert het in een fris zuur bier met een zeer fruitig aroma.
Petrus Sour Beers in jouw horecazaak of evenement?
Ontdek wat wij kunnen doen om jouw zaak of evenement
naar een hoger niveau te tillen.