Bezoek de brouwerij

Het brouwershuys

Benieuwd hoe het er in onze brouwerij aan toe gaat? Meesterbrouwer Chris en zijn vrouw zetten met veel plezier de deur open van hun Brouwershuys.

Omwille van COVID-19 hebben wij besloten om de brouwerijbezoeken tijdelijk niet te laten doorgaan. Wij willen aan iedere bezoeker namelijk de unieke ervaring bieden om dwars door onze brouwerij te wandelen en dat is met de huidige maatregelen niet mogelijk.

Nu reserveren

Tijdens een unieke rondleiding doorheen onze brouwerij ontdek je hoe we nog steeds brouwen zonder toe te geven op smaak.

Meesterbrouwer Chris legt haarfijn uit wat de superkrachten van de Bavik Super Pils zijn en hoe de smaak van Petrus evolueert door te rijpen in de imposante eiken foeders

Meer info & reserveren

Wat mag je verwachten?

Het brouwerijbezoek duurt ongeveer 1u30 en omvat:

  • een hartelijk ontvangst door brouwer Chris en zijn vrouw Jeanine
  • een introductiefilm en rondleiding door de brouwerij en bottelarij
  • twee degustaties

Na de rondleiding kunnen liefhebbers aan de slag door hun eigen bier te blenden (€5 pp extra). Lekkerbekken schuiven de voeten onder tafel in het Brouwershuys voor een heerlijke maaltijd (€20 pp extra).

Nu reserveren

Praktisch

Aantal personen

Het bezoek is mogelijk vanaf 20 personen tot 40 personen.

Wanneer?

Open op dinsdag, woensdag en donderdag. Start mogelijk om 10u30 en 14u30 op dinsdag en donderdag en om 10u30 en 18u00 op woensdag. Is je groep te klein? Individuele bezoekers of groepen kleiner dan 20 personen kunnen vrij aansluiten op woensdagavond (18u00) na reservatie.

Kostprijs

Het brouwerijbezoek kost €15 per persoon (incl. twee degustaties). (*)

Mogelijkheid om volgende zaken bij te boeken voor groepen:

  • Petrus Sour Blending. Word zelf een brouwmeester en creëer jouw persoonlijke Petrus Sour blend: €5 per persoon.
  • Maaltijd in het Brouwershuys (incl. drie consumpties) mogelijk voor groepen tot 25 personen: €20 per persoon. Wil je graag meer info over het menu? Of wil je reserveren? Neem dan contact op met brouwershuys@brouwerijdebrabandere.be.

(*) excl. supplement van 2,5% onkostenvergoeding voor de online financiële transactie

Contact en reservatie

Reserveer jouw bezoek via de reserveringsmodule. Om de maaltijd in het Brouwershuys te reserveren neem je contact op met brouwershuys@brouwerijdebrabandere.be.
Heb je nog andere vragen? Maak gebruik van ons contactformulier of kijk bij de veelgestelde vragen, misschien staat het antwoord op je vraag hier tussen.

Op woensdagnamiddag (14u30) kunnen inwoners Stad Harelbeke de brouwerij bezoeken aan een voordeeltarief.

Meer info en reservatie Nu reserveren

Veelgestelde vragen

In welke talen kan ik het bezoek doen?

Chris geeft de rondleiding in het Nederlands, Frans of Engels.

Hoe lang duurt een bezoek?

Een bezoek duurt ongeveer 1u30. Voor de Petrus Sour Blending rekenen we zo'n 45 minuten.

Hoe ziet een bezoek er uit?

Een bezoek aan Brouwerij De Brabandere kan enkel met brouwer Chris aan uw zijde. Hij verwelkomt je samen met zijn vrouw Jeanine in hun Brouwershuys waar je dankzij de introductievideo de geschiedenis en waarden van de brouwerij ontdekt. Daarna neemt Chris je mee op ontdekkingstocht doorheen de brouwerij en ontdek je de brouw- en gistzaal, bottelarij en foederzaal. Rond jouw bezoek af met twee degustaties van onze heerlijke bieren. Wil je graag nog een uniek souvenir meenemen naar het thuisfront? Vooraleer in jouw auto te stappen kan je nog eens rondsnuisteren in onze shop.

Kan ik de hele dag door de brouwerij bezoeken?

Onze brouwerij is niet vrij te bezoeken. Een bezoek in groep vanaf 20 personen kan enkel met brouwer Chris op dinsdag, woensdag en donderdag. Op woensdagavond kunnen individuele bezoekers en kleinere groepen aansluiten.

Is de brouwerij makkelijk toegankelijk voor andersvaliden?

De brouwerij is moeilijk toegankelijk voor rolstoelpatiënten of mensen die slecht te been zijn. Tijdens het bezoek worden namelijk nogal wat trappen gedaan.

Waaruit bestaat een blendingsessie?

De Petrus Sours blendingsessie is extra te reserveren voor groepen. Onze brouwer Chris licht tijdens deze sessie het complexe brouwproces toe waarna je zelf kan experimenteren. Tijdens deze sessie word je zelf een meesterbrouwer en stel je jouw persoonlijke Petrus Sour samen.

Wat zijn de parkeermogelijkheden?

Naast het Brouwerhuys is er parking voor zowel auto's als bussen.

Heb je het antwoord dat je zocht niet gevonden bij de FAQ? Neem gerust contact op via ons contactformulier.