Bezoek de brouwerij

Het brouwershuys

Benieuwd hoe het er in onze brouwerij aan toe gaat? Tijdens een brouwerijbezoek krijg je een unieke kijk achter de schermen.

Nu reserveren

Tijdens een unieke rondleiding doorheen onze brouwerij ontdek je hoe we nog steeds brouwen zonder toe te geven op smaak.

Wat zijn de superkrachten van Bavik Super Pils? Hoe evolueert de smaak van Petrus door te rijpen in imposante eiken foeders? Je komt het allemaal te weten.

Meer info & reserveren

Wat mag je verwachten?

Tijdens het brouwerijbezoek neem je een unieke kijk achter de schermen van Brouwerij De Brabandere. Het bezoek duurt ongeveer 1u30 en omvat:

  • een hartelijk ontvangst in onze imposante foederzaal
  • een introductiefilm en rondleiding door de brouwerij en bottelarij
  • degustaties
  • een fles speciaalbier (75 cl) als geschenk

Zin in iets extra? Na de rondleiding kunnen liefhebbers aan de slag door hun eigen bier te blenden (€5 pp extra).

Nu reserveren

Praktisch

Aantal personen

Het bezoek is mogelijk vanaf 15 personen.

Wanneer?

Het brouwerijbezoek is mogelijk op iedere weekdag tot ten laatste 18.00u. Start aan de foederzaal. Gelieve hier een kwartier op voorhand aanwezig te zijn.

Kostprijs

Het brouwerijbezoek kost €12,5 per persoon (incl. degustatie en een fles speciaalbier als geschenk).

Mogelijkheid om een Petrus Sour Blending bij te boeken. Word zelf een brouwmeester en creëer jouw persoonlijke Petrus Sour blend: €5 per persoon.

Contact en reservatie

Reserveer jouw bezoek via brouwershuys@brouwerijdebrabandere.be.
Heb je nog andere vragen? Maak gebruik van ons contactformulier of kijk bij de veelgestelde vragen, misschien staat het antwoord op je vraag hier tussen.

Nu reserveren

Veelgestelde vragen

In welke talen kan ik het bezoek doen?

De rondleiding is standaard in het Nederlands, maar kan ook in het Frans of Engels.

Hoe lang duurt een bezoek?

Een bezoek duurt ongeveer 1u30. Voor de Petrus Sour Blending rekenen we zo'n 45 minuten.

Hoe ziet een bezoek er uit?

Een bezoek aan Brouwerij De Brabandere kan enkel met de brouwer aan jouw zijde. Hij verwelkomt je in de imposante foederzaal waarna je op ontdekkingstocht doorheen de brouwerij vertrekt. Je ontdekt de brouwzaal, gistzaal en de bottelarij. Dankzij onze brouwerijfilm ontdek je meer over de geschiedenis en waarden van de familiebrouwerij. Jouw bezoek wordt afgerond met een degustatie van onze heerlijke bieren. Wil je graag nog een uniek souvenir meenemen naar het thuisfront? Je krijgt sowieso een fles speciaalbier (75 cl) cadeau, maar je kan ook nog eens rondsnuisteren in onze shop.

Kan ik de hele dag door de brouwerij bezoeken?

Onze brouwerij is niet vrij te bezoeken. Een bezoek kan enkel in groep en op weekdagen. Een reservatie is altijd verplicht

Is de brouwerij makkelijk toegankelijk voor andersvaliden?

De brouwerij is moeilijk toegankelijk voor rolstoelpatiënten of mensen die slecht te been zijn. Tijdens het bezoek worden namelijk nogal wat trappen gedaan.

Waaruit bestaat een blendingsessie?

De Petrus Sours blendingsessie is extra te reserveren. Onze brouwer licht tijdens deze sessie het complexe brouwproces toe waarna je zelf kan experimenteren. Tijdens deze sessie word je zelf een meesterbrouwer en stel je jouw persoonlijke Petrus Sour samen.

Wat zijn de parkeermogelijkheden?

Naast het Brouwerhuys is er parking voor zowel auto's als bussen.

Heb je het antwoord dat je zocht niet gevonden bij de FAQ? Neem gerust contact op via ons contactformulier.