Nieuws | 23.03.2022

Nieuwe look en merkverhaal voor de Beste Pils van België

Bavik Super Pils is een echt prijsbeestje. Dat onze pils al meermaals bekroond werd op diverse internationale bierwedstrijden is te danken aan een uniek en kwalitatief brouwproces. Om het premium en authentieke karakter in de verf te zetten, onderging Bavik Super Pils een rebranding. De nieuwe flessen en blikken vloeien eerstdaags al naar de markt.

Een evolutie van het bestaande design

Bavik Super Pils haalde zijn inspiratie voor een rebranding uit het unieke brouwproces en wilde vooral de premium smaak van de pils in de verf zetten. Voor de nieuwe packaging en de visuele identiteit greep de brouwerij terug naar het rijke verleden van Bavik Super Pils. Zo werden de klassieke elementen zoals het Bavik logo en de hopman behouden en geïntegreerd in een nieuw en dynamisch design. Er werd een blauwe kleur toegevoegd, wat een duidelijke referentie naar eerdere designs is. “De blauwe kleur verwijst bovendien ook naar de extreme versheid van onze pils en het gebruik van onze eigen waterbron als belangrijke basisgrondstof voor de pils”, licht CEO Albert De Brabandere toe. “We kozen met deze rebranding eerder voor een evolutie in plaats van een revolutie. Het nieuwe etiket en blik worden gekenmerkt door een eerder eenvoudig en minimalistisch design. We wilden de vroegere designs als het ware uitpuren zodat een nieuw design de kwaliteit van onze pils kan benadrukken. Het nieuwe design voelt zo puur en krachtig aan, maar past nog altijd bij het originele karakter van onze Bavik Super Pils.”

De pils zonder compromis.

De nieuwe slagzin van Bavik Super Pils luidt voortaan “uncompromised” of “De pils zonder compromis”. Het nieuwe kernverhaal focust op en verwijst naar de manier waarop deze unieke pils gebrouwen wordt: zonder compromis. Voor de brouwerij is enkel het beste goed genoeg. Alles start met kwalitatieve ingrediënten en dus wordt resoluut gekozen voor aromatische hoppen. Volgens de brouwerij ligt het geheim van Bavik Super Pils ook in het feit dat het bier bij productie niet gepasteuriseerd wordt en zo dus steeds verser dan vers uit de brouwerij vertrekt. “In tegenstelling tot de meeste andere Belgische pilsbieren verhitten we het bier niet op het einde van het brouwproces omdat we vinden dat dit de smaak te veel beïnvloedt. We gebruiken de beste hop die een fijne bitterheid achterlaat. Mochten we kiezen voor pasteurisatie, dan smelten de restsuikers en smaakt het bier zoeter waardoor de smaak van de hop verloren gaat. Als je een goed bier brouwt in perfect hygiënische omstandigheden, hoef je het nadien niet te pasteuriseren om eventuele infecties voor te zijn. Zo behouden we onze unieke smaak.

De nieuwe Bavik Super Pils is te koop bij Colruyt en de betere bierhandelaar in jouw buurt.