Nieuws | 26.08.2019

Leerrijke exportstage voor Zuid-Koreaanse Hosung

De Zuid-Koreaan Hosung Suh (mét Italiaanse roots) liep afgelopen zomermaanden stage op onze salesafdeling waar hij zich specifiek richtte op export. Een kort interview over zijn ervaringen bij de brouwerij kon kort voor zijn vertrek terug naar Italië niet ontbreken. Een enthousiaste Hosung vertelt…

“Ik liep stage op de salesafdeling waar mijn focus op export lag. Mijn mentor Hans Denecker (commercieel directeur bij Brouwerij De Brabandere) heeft me gedurende twee maanden verschillende projecten toegewezen die ik erg interessant vond. Het belangrijkste project was de ontwikkeling van een exportnetwerk dat als instrument kan dienen om potentiële exportmarkten te beoordelen en te identificeren. Mijn research was grotendeels gebaseerd op marktonderzoeken, maar ik kreeg ook de kans om mee te gaan op field visit in zowel Frankrijk als Nederland. Dit waren erg leerrijke momenten omdat ik dan rechtstreeks met de markt kon communiceren om te ontdekken wat er speelt en wat hun noden zijn.

Dankzij mijn stageperiode bij Brouwerij De Brabandere heb ik verschillende dingen bijgeleerd. Eerst en vooral kreeg ik de vrijheid om mijn eigen stempel te drukken op de toegewezen projecten waardoor ik zelfstandig leerde werken. Mijn inbreng werd erg geapprecieerd waardoor ik steeds gemotiveerd bleef om mijn opdrachten goed uit te voeren. Daarnaast was het de eerste keer dat ik actief in contact kwam met verschillende vormen van bedrijfscommunicatie en dat heeft me heel wat bijgebracht. Zo moest ik exportrapporten voorstellen aan het managementteam waardoor ik actief moest nadenken over hoe ik bepaalde zaken zou brengen. Als laatste heb ik ook heel wat geleerd over hoe een onafhankelijke familiebrouwerij werkt. Dankzij de niet-gedwongen bedrijfscultuur bij De Brabandere voelde ik me al snel op mijn gemak. Ik voelde dat de medewerkers een belangrijke rol spelen binnen het verhaal van de brouwerij. CEO Bert De Brabandere staat bijvoorbeeld altijd open om ideeën uit te wisselen met de medewerkers om de werking van de brouwerij te verbeteren. De medewerkers van de brouwerij beoefenen hun job met veel passie en trots wat mij extra motiveerde om er helemaal voor te gaan. Ze zijn echte Bavik Super People die ervoor zorgen dat de brouwerij een leuke plek is om te werken en deden ook steeds hun best om bijvoorbeeld tijdens de middagpauzes in het Engels te praten zodat ik hen beter kon leren kennen. Ik voelde me ondanks de taalbarrières snel deel van de groep.

Mijn stage-ervaring was kort, maar krachtig. Ik ben dankbaar voor de leuke en leerrijke periode bij deze brouwerij. Het was onvergetelijk en ik wil dan ook Brouwerij De Brabandere en haar medewerkers hartelijk danken voor deze kans.”

Bedankt Hosung voor jouw inzet de afgelopen weken en hopelijk tot snel nog eens!