Nieuws | 18.03.2021

Unieke biertasting tussen de foeders van Brouwerij De Brabandere.

Op een doordeweekse avond was onze foederzaal het toneel voor een bijzondere online biertasting met en door zytholoog David Aerts. Verschillende bieren van Brouwerij De Brabandere werden hierbij gedegusteerd en geanalyseerd. De avond gemist? Niet getreurd. Lees hieronder onze korte review of bekijk de biertasting tussen de foeders opnieuw via YouTube.

Biertasting: Bavik Super Pils, Wild Funky Wit, Kwaremont, Wieze Tripel en Petrus Dubbel

  • Bavik Super Pils kwam als eerste bier aan bod. Deze pils volgt al sinds zijn geboorte in 1894 zijn eigen weg naar kwaliteit en smaak. De hoppige smaak en het koppige karakter vielen ook bij zytholoog David Aerts in goede aarde. Daarnaast wees de bierkenner ons ook op de vele voordelen die bier in blik met zich meebrengen.
  • Daarna was het de beurt aan Wild Funky Wit, één van de drie bieren die gebrouwen werden voor de Brewmaster's Selection range. Dit bier bleek de persoonlijke favoriet van de zytholoog te zijn. Niet meer dan terecht overigens. Wild Funky Wit is een erg verfrissend witbier. 
  • Het fietsbier Kwaremont kon de zytholoog bekoren. "Veel meer dan enkel koersbier"was dan ook het finale verdict van David.
  • Over Wieze Tripel was David duidelijk: "Het is gewoon een lekkere tripel." De hoge doordrinkbaarheid werd door de zytholoog ervaren als een zeer aangenaam element. 
  • Als laatste bier kwam Petrus Dubbel aan de beurt. Dit volmondig donkerbruin bier heeft een uitgebalanceerde en volle smaak. De ideale afsluiter van de tasting en de avond. 

Analyseer zelf bieren dankzij de bierfiche van zytholoog David Aerts

Wil je zelf eens je smaakpapillen prikkelen? Tijdens de biertasting refereerde David Aerts naar de bierfiche waarmee je jouw analyse en degustatie kan begeleiden. Deze handige hebben? Download hier de biertasting bierfiche.