Brouwerij De Brabandere

Brewmaster's Selection

Meer over dit merk Logo’s of foto’s nodig?
Brouwerij Debrabandere-057.jpg

Unieke selectie

Via de Brewmaster's Selection stellen onze drie meesterbrouwers hun eigen unieke creatie voor die zij op gelimiteerde basis hebben gebrouwen. Deze selecties zijn zoals hen: eigenwijs, uniek en briljant tegelijkertijd.

Wild Quadrupel

Pieter Maes creëerde de Brewmaster’s Selection Wild Quadrupel. Dit bier bestaat uit een samenstelling van 5 verschillende speciaalmouten en 1 gepelde en geroosterde gerst in combinatie met zuur foederbier. De zurigheid zorgt voor een vlotte doordrinkbaarheid en een aangename fruitigheid, terwijl de verschillende mouten een volmondige en complexe smaak creëren.

10,5% Alcohol
10,5% Alcohol
Gisting Hoge gisting
Bierstijl Quadrupel
Kleur en helderheid Mahonie, helder
Aroma en smaak Geroosterde en speciale mout, volmondig romig karakter
Beschikbaar in deze formaten
33cl
20L

Wild Funky Wit

Yves Benoit creëerde de Brewmaster’s Selection Wild Funky Wit. Dit bier is een verfrissend witbier waarbij de eerste vergisting gebeurt op basis van onze wilde microflora, geënt uit onze eiken foeders. De wispelturigheid van onze flora zorgt ervoor dat de vergisting meer tijd in beslag neemt om tot ons eindproduct te bekomen. Het resultaat: een uiterst verfrissend bier met een friszurige citrus-smaak en aroma!

5,0% Alcohol
5,0% Alcohol
Gisting Hoge gisting
Bierstijl Witbier
Kleur en helderheid Wit, troebel
Aroma en smaak Friszuur met citruszoet
Beschikbaar in deze formaten
33cl
20L

Wild Tripel Hop

Chris Van Acker creëerde de Brewmaster’s Selection Wild Tripel Hop. Dit bier bestaat uit 15% foederbier dat 24 maanden rijpt op eikenhouten foeders en versneden is met onze heerlijke Petrus Tripel waar twee Amerikaanse hopsoorten werden aan toegevoegd, namelijk Cascade en Amarillo. 

Deze combinatie zorgt voor een goudblond bier van 8,0%  met een stevige schuimkraag, een frisse citrusgeur, een mooie hopbitterheid en een aangenaam zuurtje als nasmaak. De zuurtegraad van het foederbier zorgt er voor dat de bitterheid subtieler wordt waardoor de drinkbaarheid van dit bier de hoogte ingaat. Hoewel beweerd werd dat bitterheid en zuur helemaal niet samengaan, bewijst Chris hier op eigenwijze manier het absolute tegendeel.

8,0% Alcohol
8,0% Alcohol
Gisting Hoge gisting met nagisting op de fles
Bierstijl Blond bier van hoge gisting
Kleur en helderheid Blond, helder
Aroma en smaak Frisse citrusgeur. Fris, citrus, mooie hopbitterheid en aangenaam zuur
Beschikbaar in deze formaten
33cl
20L

Brewmaster's Selection in jouw horecazaak of evenement?

Ontdek wat wij kunnen doen om jouw zaak of evenement
naar een hoger niveau te tillen.

Bekijk de mogelijkheden