Nieuws | 07.04.2019

Alliance #1: Brouwerij Dubuisson?

De roots van Brasserie Dubuisson gaan ver terug in de tijd en dat is iets wat weinig brouwerijen hen nadoen... De brouwerij werd opgericht in 1769 en viert dit jaar haar 250e verjaardag.

Brouwerij Dubuisson is de oudste actieve brouwerij van Wallonië en één van de oudste van België. Ze herbergt een rijke geschiedenis. Hun verhaal is extra bijzonder omdat er al gedurende negen generaties op dezelfde site wordt gebrouwen binnen de traditionele Belgische biercultuur die onlangs officieel erkend werd als Unesco-erfgoed.

Brouwerij Dubuisson heeft een stevige reputatie opgebouwd dankzij het bekende bier Bush Caractère. Tot zeer recent was dit bier bekend onder de naam Bush Ambrée, een gerenommeerd bier binnen een heel divers gamma. Bush Triple, Pêche Mel Bush, Cuvée desTrolls, Surfine, de ‘Bush Prestige’-bieren en Rasta Trolls vervolledigden de voorbije jaren het aanbod.

Brouwerij Dubuisson is altijd trouw gebleven aan haar kernwaarden:

  • De productie van natuurlijke bieren, zonder kunstmatige toevoegingsmiddelen
  • Geen productie van etiketbieren (hetzelfde recept verkocht onder verschillende namen)
  • De volledige beheersing van het brouwproces zonder beroep te doen op onderaannemers

Ook export zit in de lift. In 2018 gaat ruim 50 % van de 90.000 hectoliter die jaarlijks worden gebrouwen de grens over. Brouwerij Dubuisson voert uit naar ruim 40 landen waaronder Frankrijk, Italië en Zwitserland en ook de Verenigde Staten, China, Rusland en Chili. 

Deze sterke groei gaat hand in hand met investeringen in de productiecapaciteit. Brouwerij Dubuisson is bekommerd om het milieu en hecht daarom vooral belang aan investeringen die de ecologische voetafdruk van de brouwerij in de komende jaren aanzienlijk zullen verminderen.

Ontdek meer over deze brouwerij op www.dubuisson.com