Nieuws | 09.09.2021

Wat München niet kan waarmaken, gebeurt wél in Wieze: De Oktoberfeesten!

Nood aan een feestje? Dan hebben wij goed nieuws...

De Wieze Oktoberfeesten zijn terug!

Na een verplicht pauzejaar in 2020, komt het Feest van de Vriendschap terug in 2021 en het belooft een overdonderende editie te worden. Braadworsten, kip aan’t spit, tafels gevuld met vrienden en vooral héél veel Wieze Festbier. Laat dit jaar je knaldrang de vrije loop, zing uit volle borst mee met Ode an die Freude en ga total loss tijdens een schitterende show op vrijdag 15 en zaterdag 16 oktober in de Wieze Oktoberhallen.

Een ijzersterk en gevarieerd programma

Net als bij de vorige edities, pakken de Wieze Oktoberfeesten ook nu weer uit met een gevarieerde programmatie waarin folklore, traditie en pure ambiance elkaar moeiteloos vinden. Met feestbeesten Yves Segers, Johan Veugelers, Eveline Cannoot, Andrea Schön & Mike Grondy, Mayke Vanes, het sfeervolle en authentieke Oberbayernorkest Van Larum en Der DJ aus den Bergen, serveert de organisatie de regelrechte Wieze-favorieten van de vorige 2 edities. In 2021 worden die aangevuld met absolute toppers zoals Luc Caals, Red Cross Pipe Band Hamme en het Dendermonds Bierkwartet. Ook present: Jean-Marie Pfaff, Die Alpenhoornvrienden en Franzke. Dat belooft! 

De volledige line-up en tijdstabel kan je hier vinden.

Heerlijk Wieze Festbier

Hét hoofdbestanddeel van de Oktoberfeesten blijft natuurlijk het bier! Brouwerij De Brabandere brouwt voor de gelegenheid een uniek “Festbier” met een lager alcoholpercentage van 3,5%, maar met een gelijkaardige kruiding als de bestaande Wieze Tripel. Het is het enige bier dat wordt geschonken op de feesten. Maar dankzij een bier laag in alcohol en vol van smaak, kunnen de bezoekers ten volle genieten van een echte Oktoberfest-beleving.

Nieuw in 2021: met de bus naar de Wieze

Het (oktober)feestje begint in de bus. De organisatoren van de Wieze Oktoberfeesten dragen de veiligheid van hun publiek hoog in het vaandel, zowel voor, tijdens als na hun feestbeleving. Dit jaar worden dan ook shuttlebussen ingelast over het hele land. Hiervoor werd een samenwerking aangegaan met vervoersbedrijf Coach Partners. De Wieze Oktoberfeesters kunnen zo veilig heen en terug worden gebracht vanuit verschillende provincies en steden. Zo stoppen er op zaterdag 16 oktober onder andere autobussen in Kortrijk, Waregem en Brugge.

Benieuwd naar een opstapplaats bij jou in de buurt? Alle informatie kan je hier vinden.

Tickets bestellen?

Dat kan makkelijk via www.wiezeoktoberfeesten.be.