Nieuws | 05.06.2019

Ploegensysteem succesvol van start

De vele vernieuwingen in alle afdelingen van Brouwerij De Brabandere en de toenemende vraag naar ons assortiment zorgden ervoor dat we begin mei met een ploegensysteem in de bottelarij gestart zijn. Na een maand wordt de overschakeling alvast positief geëvalueerd.

“Hoewel onze productie ver geautomatiseerd is, blijven mensen een belangrijke schakel in het volledige productieproces” benadrukt Pieter Maes, hoofd productie. “Dat deze overschakeling zijn vruchten afwerpt, is de verdienste van de twee ploegen die sinds een maand heel gemotiveerd opgestart zijn."

Investeringen

Dankzij de vele vernieuwingen in alle afdelingen van de brouwerij en de toenemende vraag naar ons assortiment, blijven we als familiale brouwerij jaar na jaar groeien. De nodige investeringen om de groei te ondersteunen bleven de laatste jaren dan ook niet uit en daar is de investering van 15 miljoen euro in wat ook vandaag de meest moderne en flexibele flessenlijn van België is een mooi voorbeeld van. 

“Wij kiezen bewust voor vernieuwing en verandering, wat uiteraard grote inspanningen en energie vraagt. Het huidige veranderingstraject is enkel mogelijk dankzij een sterk team Bavik Super People en de blijvende steun van de vorige generatie”, aldus Albert De Brabandere.

Lokale werkgever

In de brouwerij werken momenteel na aanwerving van de nieuwe werkkrachten ruim 90 mensen om alles in goede banen te leiden. De meeste van hen komen bovendien uit de buurt en daar zijn wij als brouwerij best trots op.