Nieuws | 27.04.2021

People of De Brabandere Brewery: Tom De Kimpe

Een sterk team van ruim 80 medewerkers zet zich dagelijks in om met traditioneel vakmanschap, authentieke ingrediënten en veel liefde te b(r)ouwen aan een rijk assortiment bieren. We laten onze Bavik Super People graag zelf aan het woord om het een en ander toe te lichten.

Tom De Kimpe - vrachtwagenchauffeur

Tom De Kimpe werkt al 14 jaar als vrachtwagenchauffeur bij Brouwerij De Brabandere. Het beste aan de job volgens hem? De vrijheid.

“Als vrachtwagenchauffeur breng ik bestellingen naar de klanten en neem ik hun leeggoed ook weer terug mee naar de brouwerij. Dagelijks kom ik zo in contact met verschillende klanten en ben ik een beetje het uitgangsbord van de brouwerij. De klanten zijn meestal erg vriendelijk als je hun bestelling komt leveren en tonen het nodige respect voor mijn job. Ik probeer steeds een kort babbeltje te slaan met de klant zodat ik op de hoogte ben van het reilen en zeilen in de markt. Het grootste voordeel van mijn job is de vrijheid die ik ervaar op de baan. Ik zie iedere seconde iets anders en voel me niet opgesloten tussen de vier muren van een bureau.

14 jaar geleden ben ik bij Brouwerij De Brabandere terecht gekomen. Na verschillende jaren op en af te rijden naar Parijs voor een andere organisatie was ik op zoek naar een job als vrachtwagenchauffeur die beter combineerbaar was met mijn gezinsleven. Al na enkele dagen was ik heel erg tevreden over mijn keuze en dat gevoel is tot nu toe nog niet veranderd. We hebben een goeie baas en worden correct en stipt uitbetaald. Bovendien zorgen leuke collega’s voor een goeie werksfeer. Alle Bavik Super People komen normaal maandelijks samen in de foederzaal waar we dan een Bavik Super Pils drinken en een babbeltje slaan.

Ik ben blij en trots dat ik voor de brouwerij mag werken. Voor mij loopt alles op wieltjes en dat is als vrachtwagenchauffeur het belangrijkste.”