Nieuws | 20.03.2019

Ook in 2019 komen legendarische Wieze Oktoberfeesten terug

Het blijft niet bij een eenmalige comeback van de legendarische Wieze Oktoberfeesten. Door het grote succes vorig jaar, komt er in 2019 een volgende editie. De affiche wordt uitgebreid, maar alles blijft vooral draaien rond lederhosen, braadworsten, ambiance en heel veel bier.

De legendarische feesten - die ooit op hun hoogtepunt 16 dagen duurden en meer dan 200.000 feestvierders naar Wieze deden afzakken - werden door Brouwerij De Brabandere uit Bavikhove, de Oktoberhallen en Radar Events nieuw leven ingeblazen, mét respect voor de rijke traditie. Het werden twee memorabele, muzikale avonden in een unieke en vriendschappelijke sfeer, met kip aan 't spit, Dirndls, Lederhosen, Bratwursten, een zingende Jean-Marie Pfaff en natuurlijk Wieze Festbier, véééééél Wieze Festbier.

Tijdens en na de zeer succesvolle herlancering van dé Oktoberfeesten van de Benelux klonk de roep om een vervolg zéér luid en dus kon de organisatie bijna niet anders dan aan de vele smeekbeden te voldoen. De Wieze Oktoberfeesten keren dus terug in 2019 en dat op vrijdag 18 en zaterdag 19 oktober. Eén weekend, VOL = VOL, dus aarzel niet als u erbij wil zijn!

Gevarieerde en ijzersterke line-up

Net als vorig jaar pakken de Wieze Oktoberfeesten ook nu weer uit met een gevarieerde en ijzersterke line-up, waarin folklore, traditie en pure ambiance elkaar moeiteloos vinden. Enkele toppers van de vorige editie zijn - op algemene aanvraag van het publiek -opnieuw van de partij. Zo verzorgen Die Verdammte Spielerei, Johan Veugelers en Oberbayernorkest Van Larum zowel op vrijdag als zaterdag mee het feestje, zet AlpenFever vrijdagavond de boel mee in vuur en vlam en mag Dennie Christian op zaterdagavond opnieuw de Oktoberhallen doen ontploffen. Eveline Cannoot is op vrijdag- en zaterdagavond van de partij.

De legendarische Aalsterse Gilles zorgen zowel op vrijdag als zaterdag voor de nodige sfeer en folklore. Met op vrijdagavond ook feestbeest Yves Segers en zaterdagavond gerenommeerd ambiancemaker Danny Fabry - die als nieuwkomers de polonaise komen trekken - gaat het dak er ongetwijfeld weer helemaal af in Wieze. Andere Wieze Oktoberfeesten-debutanten zijn de temperamentvolle sopraan Katrien Gallez op vrijdag, het duo Andrea Schön & Mike Grondy de zaterdag en Die DJ's aus den Bergen, die zowel op vrijdag als zaterdag de nodige stevige feestplaatjes komen draaien.

Ambassadeur Jean-Marie Pfaff

Wie er ook absoluut opnieuw bij wou zijn, is 'El Sympatico' Jean-Marie Pfaff. De levende legende en geboren Lebbekenaar verbaasde vorig jaar vriend en vijand met zijn zangkunsten op de herlancering van de Wieze Oktoberfeesten. Jean-Marie keert op 18 en 19 oktober maar wat graag terug als special guest en ambassadeur van de Wieze Oktoberfeesten. Wie weet wat hij deze keer in petto heeft...

Wieze Festbier

Naast de traditionele kip aan 't spit en Bratwursten, blijft hét hoofdbestanddeel van de Oktoberfeesten natuurlijk het bier. Brouwerij De Brabandere brouwt voor de Wieze Oktoberfeesten een uniek "Festbier" met een lager alcoholpercentage van 3,5%, maar met een gelijkaardige kruiding als de bestaande Wieze. Het is ook het enige bier zijn dat wordt geschonken op de feesten. "Met een bier laag in alcohol en vol van smaak, kunnen de bezoekers ten volle genieten van een echte Oktoberfest-beleving", zo zegt de brouwerij.