Nieuws | 24.06.2019

Friends & Family Day bij Brouwerij De Brabandere

Op zaterdag 22 juni organiseerde Brouwerij De Brabandere een Friends & Family Day en dat was een schot in de roos. De werknemers konden tijdens deze dag zelf hun werkplaats tonen aan vrienden en familie, zo kregen de bezoekers een unieke inkijk in het reilen en zeilen van de brouwerij. Iedere werknemer was gids voor zijn eigen groep genodigden waardoor de rondleiding een heel persoonlijke touch kreeg.

Onze werknemers werken in een unieke omgeving die voor veel mensen tot de verbeelding spreekt. De brouwerij wilde deze verbeelding graag omzetten naar de realiteit en nodigde de vrienden en familie van de medewerkers afgelopen zaterdag uit voor een uitgebreid bezoek. “Sinds april dit jaar opende onze brouwerij haar deuren voor het grote publiek”, vertelt zaakvoerder Albert De Brabandere, “en wij vonden het zeer belangrijk dat ook vrienden en familie van de medewerkers de kans kregen om te zien wat er hier allemaal gebeurt.” Zo’n 90 werknemers nodigden hun vrienden en familie uit en namen hen mee op sleeptouw doorheen de brouwerij.

Belevingsparcours

De bezoekers kregen een kijk achter de schermen aan de hand van een uitgebreide rondleiding geleid door de bevriende werknemer. Het parcours liep langs de brouwzaal en de volledige productie en eindigde in de imposante foederzaal. “Wat de rondleiding zo uniek maakte, is dat de werknemer vanuit zijn eigen ervaring het brouwerijverhaal kon vertellen. Al onze medewerkers zijn erg gepassioneerd door wat ze doen en die passie konden ze nu delen met vrienden en familie”, gaat Albert De Brabandere verder. “Bovendien stonden op verschillende stops langs het parcours extra medewerkers om gedetailleerde uitleg te geven en waren er ook filmpjes om de bezoekers een duidelijk beeld te geven van hoe onze brouwerij werkt.” Na de rondleiding waren er voor iedere bezoeker nog enkele consumpties voorzien op de parking van de brouwerij die voor de gelegenheid omgetoverd was tot een gezellig terras. Voor de kinderen was een springkasteel en grime voorzien.

Tevreden bezoekers

“Op het terras klonken heel wat positieve reacties over de rondleiding”, bevestigt Yves Benoit, hoofd machinery. “Ook de werknemers waren bijzonder trots dat ze hun werkplek konden tonen in deze setting.” De familiedag paste perfect in de feestelijkheden voor de 125e verjaardag van de brouwerij. “Het is dankzij onze medewerkers dat wij jaar na jaar blijven groeien. Wij zijn dan ook heel blij dat ze met zoveel trots konden tonen waar ze zich dag in dag uit voor inzetten!”, besluit Albert De Brabandere.

Ook zin gekregen in een brouwerijbezoek? Meer info en reservatie vind je hier.