WIEZE onder de vleugels van Brouwerij De Brabandere

Wieze, de keuze van garçon

 

TRADITIE IN ERE HERSTELD

Vandaag klinken we op de glorieuze terugkeer naar de roots van WIEZE! De wortels van WIEZE reiken terug tot 1866 wanneer Petrus Josephus Van Roy op zijn boerderij in Wieze aan het brouwen slaat. In 1930 krijgt WIEZE haar kenmerkende eigen smoel via het onverwoestbare ‘garçon-logo’ van Raymond Van Doren. Vandaag brengt WIEZE generaties samen. De nostalgici, verlekkerd op traditie, en de ontdekkers, verzot op retro. Samen klinken we, samen degusteren we.

 

UIT RESPECT VOOR DE GARÇON

Raymond Van Doren, de kunstenaar achter het iconische WIEZE-logo, wist het goed: “Als de garçon mag kiezen, dan kiest hij WIEZE.” Zijn fraaie grafiek blijft op vandaag stevig overeind. Zie maar de kleuren van het etiket, gebaseerd op een oude poster en ontwerp van Raymond Van Doren. “De garçon”, zoals we de ober die achter logo kennen, is daarom meer dan ooit dé ambassadeur van Wieze. Want de garçon verdient dat. Hij is het die dag in dag uit klaar staat en zijn vakmanschap deelt met de bierliefhebber. WIEZE, die heeft respect voor de garçon en de garçon heeft op zijn beurt

respect voor WIEZE.

 

EIGEN’WIEZE’ PAREL

WIEZE is het bier van de ober. Van de ober die ‘garçon’ heet. Een bier met karakter, klasse en vol verhalen. Want wie voor WIEZE kiest, kiest voor een bijzondere bierervaring. Voor een perfect product, klassevolle service en een pittig

karakter. Voor een eigen’wieze’ parel van hoge gisting. Aan u om hem te ontdekken! Blijf WIEZE volgen, er is nog heel wat om naar uit te kijken. #wiezebier Daar klinken we op! Op de garçon! Op WIEZE!

 

WIE IS RAYMOND VAN DOREN?

Raymond Van Doren, geboren in 1906 te Ukkel, was naast nen echten Brusseleir ook kunstschilder, portrettist, graficus, tekenaar en fotograaf. Hij maakte naam en faam met zijn publicitaire ontwerpen en affiches waaronder baanbrekend werk voor Texaco, Minerva en dus ook WIEZE. Met de brouwersfamilie Van Roy stond hij bovendien aan de wieg van de legendarisch Wieze Oktoberfeesten waarvoor hij affiches en logo’s ontwierp. De naam Raymond Van Doren zal voor altijd verbonden blijven met WIEZE.

 

DNA VAN WIEZE

Gisting

Hoge gisting. Nagisting in de fles.

Bierstijl

WIEZE: de parel van hoge gisting.

Kleur & helderheid: Goudblond.

Helder tot licht troebel door nagisting.

Aroma & smaak

Fijne bitterheid, licht kruidig en toetsen van citrus.

Schenktip

Uitschenken in een ontvet, droog glas zonder dat de fles

het schuim raakt en het bier gaat klokken tijdens het

schenken.

Alcohol: 8,5%

Schenken: 6 à 8°C

Formaten: 24 x 33cl, 20L

Bewaring: Donker, droog en fris bewaren. Om ten volle

te kunnen genieten van dit complex bier: vers en fris

degusteren.