Wieze Oktoberfeesten na 31 jaar opnieuw in de Oktoberhallen

Op 21, 22 en 23 september 2018 vinden na een pauze van 31(!) jaar opnieuw de Wieze Oktoberfeesten plaats in de Oktoberhallen van Wieze. De feesten die op hun hoogtepunt 15 dagen duurden en ongeveer 150 000 feestvierders naar Wieze deden afzakken, liepen van 1956 tem 1987. Om de legendarische Oktoberfeesten te herlanceren, slaan wij de handen in elkaar met de Oktoberhallen en het team van Radar Events.

 

Rijke traditie verderzetten met een knipoog naar de toekomst

De Oktoberfeesten van Wieze zijn in België als enige echte Oktoberfeesten de naam waardig. Niet alleen dankzij de rijke traditie en de volkstoeloop die ze teweegbrachten in het verleden, maar zeker ook dankzij de voormalige brouwerij Van Roy die de feesten rijkelijk van Wieze bier voorzag. Dat deze en andere tradities gerespecteerd worden, blijft voor ons de essentie van de feesten. Aan het begin van de avond zal het obligate Oberbayernorkest iedereen in authentieke stemming brengen. Naarmate de avond vordert, zal het publiek ondergedompeld worden in een totaalspektakel met een indrukwekkende dansgroep, een optreden van de one and only Dennie Christian, de première van de reïncarnatie van de Voice of Europe, Freddy Wally, Duitse clips van de jaren 50 tot nu, Bayern Burlesque show, de Retronettes en andere special acts. Dresscode is verplicht en zal dus zorgen voor een totaalbelevenis.

 

Geen Oktoberfeesten zonder Festbier

Naast de traditionele kip aan ’t spit en Bratwursten blijft het hoofdbestanddeel van de Oktoberfeesten natuurlijk het bier! Onze brouwerij brouwt voor deze memorabele herintroductie van de Oktoberfeesten een uniek “Festbier” met een lager alcoholpercentage maar met een gelijkaardige kruiding als de bestaande Wieze. Dankzij “een bier laag in alcohol en vol van smaak, kunnen de bezoekers ten volle genieten van een echte Oktoberfest-beleving”, aldus Albert De Brandere.

 

Meer info en tickets via www.wiezeoktoberfeesten.be

 

 

Over Wieze Bier

In 2017 nam onze brouwerij Wieze onder haar vleugels. Op het etiket prijkt sindsdien opnieuw de Garçon van illustrator Raymond van Doren, bekende ontwerper van de vorige affiches van de oktoberfeesten tot 1987.

www.wiezebier.be

 

Over onze partner Radar Events

Met events als Radio Modern, Mardi Gras Festival op de Gentse Feesten, Retro Sur Mer festival in Wenduine en de Radio Ultra Modern stage op Tomorrowland heeft Radar Events een naam opgebouwd in Vlaanderen als dé referentie voor themafeesten. Elk van hun concepten blinkt uit in zin voor detail, retro glamour en gepassioneerde artiesten die je telkens weer volledig onderdompelen in het thema.

www.radarevents.be