Vierde editie Rondje Roodbruin op zondag 6 mei 2018

Op zondag 6 mei 2018 nemen wij deel aan Rondje Roodbruin, een familiaal evenement om de Vlaamse roodbruine bieren in de kijker te zetten. Tussen 10u tot 18u kan je op onze brouwerij terecht voor een rondleiding met gids die je alles uitlegt over sour blending. Een muziekband zorgt voor de muzikale omlijsting en de hongerige bierliefhebbers kunnen iets nuttigen aan de foodtruck.

Ook de brouwerijen Omer Vander Ghinste, Rodenbach en Verhaeghe nemen deel. Je kan je van de ene naar de andere brouwerij verplaatsen dankzij de gratis pendelbussen of stippel een fietsroute uit via het fietsnetwerk Leiestreek.

Via de facebookpagina van Rondje Roodbruin blijf je in de aanloop naar Rondje Roodbruin 2018 op de hoogte van de laatste nieuwtjes over de roodbruine bieren en de rijke biercultuur in de Leiestreek.

 

Pure dorstlessers

Roodbruine bieren zijn een categorie bieren van gemengde gisting, met zure en lichte smaak. Er wordt gesproken over gemengde gisting omdat de bieren die op de markt worden gebracht eigenlijk een mengeling zijn van jong bier van hoge gisting met een oud bier van spontane gisting dat minimum 18 maanden in een eikenhouten foeder (of rechtopstaand vat) heeft gerijpt. Zo wordt een unieke “blend” gecreëerd. De lichte, ietwat zurige smaak van de roodbruine bieren maakt hen vlot drinkbaar en uitstekend als dorstlesser. Het procedé dat wordt gehanteerd voor de productie van roodbruine bieren is eeuwenoud en historisch verankerd in de Leiestreek.

 

Petrus Roodbruin

Petrus Roodbruin is een mengeling van 1/3 foederbier met 2/3 jong bier. De combinatie van het donkere jonge bier en het zacht zure foederbier resulteert in een verfrissend, vineus, karaktervol bier.

 

Meer info op: 
www.rondjeroodbruin.be
www.petrussourbeers.be