Limited edition ' Brewmaster's Selection ' Wild Tripel Hop gelanceerd!

 

  

 

Al sinds de start van onze brouwerij in 1894 is liefde voor het bierbrouwen een passie bij brouwerij De Brabandere en al haar medewerkers.
De allergrootste passie voor het brouwen vinden we echter terug bij onze Meesterbrouwers, Chris Van Acker, Yves Benoit en Pieter Maes.
Zij zetten zich dan ook onvoorwaardelijk in om iedereen te laten genieten van het best mogelijke bier, waar dan ook ter wereld.
Hoewel onze Meesterbrouwers dagelijks en vol overgave ons rijk assortiment aan bieren voor u brouwen, hebben ook zij natuurlijk hun eigen smaken en voorliefdes
.

Via de BREWMASTER’S SELECTION, stellen de drie Meesterbrouwers hun eigen unieke creatie voor die zij op gelimiteerde basis hebben gebrouwen. Deze selecties zijn zoals hen, eigenwijs, uniek en briljant tegelijkertijd.

De eerste brouwmeester die aan bod komt is, noblesse oblige, de man met de meeste ervaring in de brouwerij. Chris Van Acker heeft een carrière van bijna 31 jaar bij Brouwerij De Brabandere.

Hij creëerde voor u de Brewmaster’s Selection Wild Tripel Hop. Dit bier bestaat uit 15% foederbier dat 24 maanden rijpt op eikenhouten foeders en versneden is met onze heerlijke Petrus Tripel waar 2 Amerikaanse hopsoorten aan werden toegevoegd, namelijk Cascade en Amarillo. Deze combinatie zorgt voor een goudblond bier van 8%  met een stevige schuimkraag, een frisse citrusgeur, een mooie hopbitterheid en een aangenaam zuurtje als nasmaak.

De zuurtegraad van het foederbier zorgt er voor dat de bitterheid subtieler wordt waardoor de drinkbaarheid van dit bier de hoogte ingaat. Hoewel beweerd werd dat bitterheid en zuur helemaal niet samengaan, bewijst Chris hier op eigenwijze manier het absolute tegendeel.

De unieke creaties van Yves Benoit en Pieter Maes zullen in de loop van 2017 het daglicht zien. Yves Benoit legt momenteel de laatste hand aan zijn witbier dat verkrijgbaar zal zijn net voor de zomer terwijl de stevige creatie van Pieter Maes verkrijgbaar zal zijn in het najaar.