Limited edition 1894

Dit jubileumbier is een gewaagde combinatie.

Ter gelegenheid van het 120-jarig bestaan van de brouwerij werd de limited edition 1894 gebrouwen. “Vijf generaties van gedurfd familiaal ondernemen, met trots gebotteld in een unieke fles. Een brouwerij waarin mensen gepassioneerd samenwerken, echte waarden de authenticiteit bepalen en kwaliteit door innovatie primeert. Deze 3 strategie-pijlers garanderen dat in Bavikhove bier gebrouwen wordt voor kenners. Daarmee is 1894 de verwezelijking van het verhaal van de brouwerij.” zeggen vader en zoon De Brabandere trots.

Brouwerij De Brabandere houdt reeds 120 jaar vast aan de traditie om enkel gebruik te maken van aromahop. Daarnaast is de brouwerij ook gekend voor de oude eiken foeders waarin het bier 2 jaar rijpt. Voor de ontwikkeling van 1894 hebben de brouwers deze beide eigenschappen samengevat in één meesterwerk. “Dit jubileumbier is een gewaagde combinatie van een stevig gehopte tripel en uitmuntend verfrissend foederbier, volwaardig nagegist in de fles. Om ten volle te kunnen genieten van dit complex gehopte bier adviseren wij om het vers te drinken.” Legt brouwmeester Chris Van Acker uit.

De exclusieve met goud bedrukte Spumante-fles, waarin dit bier gebotteld wordt, zal in België te koop zijn vanaf half januari.