Kwaremont bier wint de titel ‘Beste Product van het Jaar 2015 – 2016’

Kwaremont bier wint de titel ‘Beste Product van het Jaar 2015 – 2016’

Vandaag zijn in het restaurant SETT te Brussel de winnaars bekendgemaakt van de verkiezing ‘Beste Product van het Jaar: België 2015 – 2016’. Er zijn achttien categorieën. De scores van alle genomineerde producten zijn gebaseerd op vijf criteria: prijs-kwaliteitverhouding, productpresentatie, gebruikstevredenheid, herhaalaankoop en aanbeveling.
Brouwerij De Brabandere uit Bavikhove mag een mooie pluim op de hoed steken. Met hun  steeds populairder wordende en lekkersmakende Kwaremont kaapten ze de titel in de categorie bier van beste Product van het Jaar 2015 – 2016.

In totaal streden er 114 producten mee voor deze prestigieuze prijs, waarbij de consument de uiteindelijke winnaar koos. Meer dan 11.000 consumenten hebben tussen 1 mei en 8 juni via de website www.besteproductvanhetjaar.be hun favoriete product beoordeeld. Daarmee is deze uitverkiezing één van de grootste consumentenonderzoeken in ons land waarbij de consument directe invloed heeft op de resultaten.

Brouwerij De Brabandere is bijzonder fier op deze mooie prijs. “Met veel enthousiasme werken we aan onze bieren. Telkens er een bier in de prijzen valt zijn we natuurlijk heel gelukkig. We werken met veel mensen aan onze producten, zo’n prijs is dan wel een mooie appreciatie.

Met Kwaremont hebben we afgelopen jaar een versnelling hoger geschakeld en willen we echt het bier van de koers zijn. Blijkt dat we er goed in slagen daar veel mensen ons aanspreken dat men er niet kon naast kijken als er koers geweest is.”

Kwaremont hoopt zijn favorietenrol waar te maken en wordt gepositioneerd als hét kwalitatief, toegankelijk en authentiek bier voor kopmannen. Want net als wielrennen vergt ook brouwen bergen passie, talent en volharding.

Kwaremont is intussen hoofdpartner van onder meer: Omloop Het Nieuwsblad, Dwars door Vlaanderen, Gent-Wevelgem, de Ronde van Vlaanderen, de Scheldeprijs, de Brabantse Pijl en Brussels Cycling Classic. Net als van tal van andere koersen zoals E3 Harelbeke, Kuurne-Brussel-Kuurne, Halle-Ingooigem, Gullegem Koerse, Ruddervoorde Koerse, Kortrijk Koerse en tal van andere. Kwaremont staat z’n mannetje in het wielerpeloton.

Kwaremont, een bier dat tot de verbeelding spreekt is het bier van de kopman. Het verhaal klopt compleet. Kwaremont blond is net als de befaamde kuitenbijter uit de Vlaamse Ardennen, de Oude Kwaremont, karaktervol en pittig gekruid. Het is een volmout bier dat zorgt voor een flinke dosis vloeibare suikers na een stevige inspanning. De beloning? Een uitgesproken dorstlessende afdronk … met een stijgingspercentage van 6,6%.

 Over Beste Product van het Jaar

Beste Product van het Jaar België is een groot consumentenonderzoek waarbij consumenten bepalen wat de beste producten zijn. Wordt een product als beste door de consumenten beoordeeld, dan mag het product zich een jaar lang Beste Product van het Jaar België noemen. Het concept bestaat ook in Nederland en Duitsland. Het onderzoek is een initiatief van Q&A Research & Consultancy in samenwerking met Consumer Contest Company.

Als winnaar van de verkiezing mag u uw product één jaar lang Beste Product van het Jaar noemen, een ideaal middel om de consument te vertellen dat u het beste product heeft. Er mag ook gebruik gemaakt worden van het winnaarslogo.


Tour de France

Wie de Kwaremont in een echte wieleromgeving wil proeven kan op maandag 6 juli terecht in Meensel-Kiezegem. Ter gelegenheid van de passage van de Tour de France in het geboortedorp van Eddy Merckx zal er heel wat animatie te beleven zijn en zal de Kwaremont vanzelfsprekend koud staan.