Blend thuis zelf zure bieren

BAVIKHOVE 08/09/2015 - 06u10

NA SUCCES IN VERENIGDE STATEN LANCEERT BROUWERIJ SPECIALE BOX IN BELGIË

Meng thuis zelf zure bieren

Bert De Brabandere met de box die erg populair is in de Verenigde Staten. - Foto Joyce MesdagBert De Brabandere met de box die erg populair is in de Verenigde Staten. - Foto Joyce Mesdag

Brouwerij De Brabandere lanceert de 'SourPower' box. Daarmee kan je de zure bieren van de Bavikhoofse brouwerij thuis naar eigen smaak mengen. Opmerkelijk, de nieuwigheid werd in januari al in de VS voorgesteld, en nu pas hier. "Amerikanen staan meer open voor nieuwe smaken dan Belgen", zegt brouwer Bert De Brabandere.

Een dertigtal Amerikaanse klanten heeft zopas de Bavikhoofse brouwerij De Brabandere bezocht. Dat gebeurde op uitnodiging van Global Beer Netwerk, de grootste Amerikaanse invoerder van buitenlandse bieren. De Amerikanen kregen een rondleiding in de brouwerij, mochten verschillende bieren proeven, en maakten ook kennis met de 'SourPower'-box.

Het product is vrij uniek. "Brouwers hebben niet graag dat mensen hun bieren beginnen te mengen", vertelt De Brabandere aan de aanwezige Amerikanen. "Wij kennen de perfecte verhoudingen, zo redeneren ze. Wij hebben in België een tijdje de gewoonte gehad om bier met Coca Cola te mengen, de zogenaamde 'mazoutjes'. Tenenkrullend vinden wij brouwers dat", zegt De Brabandere.

"Met onze SourPower-box geven we consumenten wél de kans om zelf te mengen, en op zoek te gaan naar hun ideale combinatie. Wie zijn wij om onze smaak op te dringen? Daarom bieden we in de doos onze zure bieren aan die in de nieuwe foederzaal gerijpt worden: Oud Bruin, Aged Pale en Aged Red. In de box zit nog een vierde flesje, de '50/50'. Dat is een mengeling van evenveel Aged Pale als Aged Red, geselecteerd door onze meesterbrouwer Yves als de lekkerste mengeling. Een voorbeeldje dus, maar consumenten zijn vrij andere verhoudingen naar voren te schuiven."

Minder conservatief

"Geweldig", vindt de Amerikaanse Peggy Simonian, die drie English pubs heeft in Amerika. "Leuk dat consumenten zelf aan de slag kunnen." Ze is fan van brouwerij De Brabandere. "Ik heb 48 verschillende taps staan. Bavik verkoop ik het meest."

In Amerika blijkt ook de box aan te slaan. Brouwer Yves Benoit en Bert De Brabandere trokken in mei gedurende 11 dagen naar 11 Amerikaanse steden om de box te promoten. Dat het concept eerst in Amerika werd gelanceerd, in januari van dit jaar was dat al, en sinds deze week pas in België, hét bierland, zo denken we zelf toch, is op zijn minst opmerkelijk te noemen. "De Verenigde Staten zijn de ideale markt om iets dergelijks te lanceren", zegt De Brabandere. "Belgen zijn conservatiever dan Amerikanen, als het op bierdrinken aankomt. Ze gaan in de eerste plaats op zoek naar traditionele biersmaken, Amerikanen staan meer open om nieuwe stijlen en smaken te proberen."

In Amerika ligt de box intussen al in de supermarkten. In België zal de box voornamelijk verkocht worden bij de bierhandelaar.

 

Source: http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-kortrijk/meng-thuis-zelf-zure-bieren-a2448533/