Bavik is opnieuw beste Pils van de wereld

BAVIK SUPER PILS : BAVIK IS OPNIEUW BESTE PILS VAN DE WERELD !

 

In Antwerpen is zondag de vierde editie van de Brussels Beer Challenge afgesloten, een driedaagse proefwedstrijd die de wereldwijde biersector promoot. Meer dan 75 internationale bierexperts proefden meer dan 1100 bieren uit meer dan 30 landen. Bavik Super Pils kaapte terug de prijs van beste pils ter wereld weg.

 

BAVIKHOVE - Brouwerij De Brabandere haalt opnieuw een gouden medaille met zijn Bavik Pils als beste pils van België. “Niet echt een verrassing”, aldus Albert De Brabandere, “we doen al 5 generaties ons eigen ding en volgen een traditioneel recept met kwaliteit en tijd als belangrijkste parameters”.

 

Toeval of niet, in 2016 krijgt Bavik Pils een nieuwe retro look met focus op het kwalitatieve brouwproces. Deze nieuwe look neemt Bavik back to the roots : de herkenbare Bavik letters, de retro-rode kleur en de legendarische tagline “super pils”.  Net zoals vroeger zal de naam ‘Bavik Super Pils’ binnenkort weer pronken op de glazen, flesjes en bierviltjes …

 

Het brouwproces is cruciaal voor de kwaliteit van onze Bavik Super Pils. De combinatie van deze vier elementen zijn uniek in de brouwerijwereld en bezorgen Bavik Super Pils vele awards :

 


Geen High Gravity:

 

Door alle ingrediënten en het water meteen in de brouwzaal toe te voegen treedt er geen verdunning op en garanderen we de kwaliteit en volle smaak.

 

 


Lange & Koude Lagering:

 

8 dagen gisting en 30 dagen koude lagering verzekeren een natuurlijke helderheid en smaakstabiliteit.

 

                         

                     Uitsluitend Aromahop: 

 Door uitsluitend aroma hoppen in te zetten verkrijgen we een verfijnde bittere smaak en een verfrissend aroma !

 

 

 


     Geen Pasteurisatie:

 

Door een hygiënische productie is pasteurisatie overbodig, wat resulteert in een unieke & natuurlijke smaaksensatie !

 

 

Ondanks de toegenomen aandacht voor speciaalbier, blijft Brouwerij De Brabandere trouw aan zijn traditie en dus ook zijn Bavik Super Pils. “De erkenning met goud is een mooie extra. Bierkenners die tussendoor willen genieten van een kwalitatieve pils zijn bij ons aan het juiste adres” zegt Albert De Brabandere.

 

Last but not least : in de categorie van speciaalbier behaalde Petrus Aged Pale, kroonjuweel van de Petrus Sours foederbieren, een mooie zilveren medaille.

 

 Persbericht: BAVIK_SUPER_PILS_GOLD.pdf